Klocktips

Tips till Galaxy watch och andra klockor med Wear OS: Blippa dina betalningar med klockan

Med kortet i klockan kan du lämna plånboken hemma när du joggar eller är på stranden.

Har du aktiverat ett skärmlås på klockan kan du ockaå aktivera funktionen för att blippa betalningar. Det fungerar alltså ungefär som att blippa betalningar med mobilen men istället håller du klockan mot betalterminalen. Det är ofta en ganska avig vinkel att hålla handen, men om du till exempel är på en badstrand kanske du inte vill ha med dig mobilen och riskera att den blir stulen när din badfilt är oövervakad. Klockan är vattentät och kan följa med i badet, och vill du sedan handla något i strandkiosken kan du använda den.

Har du en Galaxy Watch sköts betalningarna av Galaxy Wallet, medan det på andra klockor är Google Wallet. Du kan aktivera Google Wallet som betalningsmetod även på Galaxy Watch. Galaxy Wallet har stöd för kort från fler svenska banker, men du kan behöva ange din pinkod eller svepgest vid betalning. För Google Wallet räcker det med att du angett skärmlåset en gång sedan du senast satte på dig klockan.

Det här tipset publicerades tidigare i en artikel med tips till klockor med Wear OS som publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.