Tips till wear OS

Tips: Så får du musik till din Galaxy Watch eller annan klocka med Wear OS

Du kan lyssna på musik med klockan utan att ha med mobilen, och det finns fler alternativ än Spotify.

Vill du lyssna på musik på motionspasset utan att ha med dig mobilen kan du ansluta ett headset till klockan och lyssna på musik du sparat ner i förväg i klockan. Här visar Wear OS sin flexibilitet med stöd för en lång rad möjligheter.

För de flesta svenskar är nog Spotify allt du behöver, och Spotifys app finns till Wear OS. Med den appen kan du ladda ner spellistor till klockan för offlinelyssning. Tillhör du den minoritet som inte har Spotify som din streamingtjänst finns (förstås) Googles egen Youtube Music förinstallerad i klockan, och av övriga kända musiktjänster har Deezer en app till Wear OS, men inte Tidal. För den som gillar mer hemmagjord musik finns även Soundcloud som app till Wear OS.

Är du slutligen lite mer gammaldags och lyssnar på mp3-filer så är det inte något som det finns inbyggt stöd för i klockan, men återigen går det att lösa med tredjepartsappar. Det finns flera MP3-spelare till Wear OS i Google Play Store, till exempel Wear Music Player. Du installerar samma app i klockan och mobilen, appen i mobilen fungerar som en filhanterare som används för att hitta musikfiler på mobilen att föra över till klockan.

Det här är ett utdrag ur en artikel med tips till klockor med Wear OS som tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.