Tips

När Swish inte fungerar – så ser du vad det beror på

Om Swish inte fungerar kan det bero på flera olika saker. Börja först att kontrollera själv, sedan att se status för tjänsten.

Problem med Swish kan bero på din telefon, på uppkopplingen, din bank eller Swish-systemet som helhet. 

Enklast när Swish inte fungerar är att du först ser till att du har den senaste versionen av appen. Om det ändå inte fungerar startar om appen och startar om telefonen, samt ser till att du har uppkoppling. Swish måste ha täckning antingen via wifi eller mobilnät för att fungera. 

Om det fortfarande inte fungerar kan det vara problem hos din bank eller hos Swish. På webbplatsen https://status.swish.nu/ kan du se om din (eller mottagarens) bank kanske har ett planerat eller tillfälligt avbrott eller om Swish-systemet i sig fungerar som det ska. 

Det här tipset kommer från en artikel med tips om Swish som tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.