Tips

Välj rätt träningsapp – Våra favoriter

Vi tipsar om våra favoriter bland träningsappar.

Enklast är så klart att bara använda den tjänst du blir föst till av din klocka eller telefon, men genom att göra ett aktivt val kan du undvika att bli låst till en tillverkare och fortsätta din träningsresa på inslagen väg, även om du i framtiden skulle få för dig att byta mobil eller klocka till en från en annan tillverkare. Dessutom finns det flera möjligheter att exportera dina gamla träningspass till en ny tjänst i framtiden. De möjligheterna går dock aldrig att garantera och därför kan det vara bra att redan från start se till att ha dina träningspass på flera ställen, så att du har en backup om en tjänst skulle lägga ner, bli uppköpt eller om något annat liknande skulle hända så att förutsättningarna förändras. 

Våra favoritappar för träningen 

Strava

Idag är troligen Strava den mest populära träningsappen. Här är fokus på träningsformer som har nytta av gps, alltså där du förflyttar dig med cykel eller till fots och alla träningspass kan då ritas ut på en karta. Det utnyttjar Strava till att låta användare tävla i olika geografiska segment. Det innebär att du kan bli mästare genom att snabbast springa där andra redan sprungit. Runt sjön, i närheten, från stora berget till parken, ja det finns många tävlingsmöjligheter att upptäcka i Strava-appen och träningsrundor att hitta.

Laddas ner här: https://www.strava.com/mobile

Nike Run Club

Till skillnad från många träningsappar är Nike Run Club helt gratis. Andra appar har ofta ett gratisläge, men vill att du betalar för att få tillgång till alla funktioner. Som namnet antyder är fokus här helt på löpning och du får omfattande analyser och hjälp med träningsplaneringen och att sätta upp mål. Dessutom är det är en bra community och appen har fina funktioner för att motivera dig extra under löprundan.

Laddas ner här: https://www.nike.com/se/nrc-app

Strengthlog

För dig som tränar på gym är det här en bra app. Den fokuserar helt på styrketräning och fungerar både som träningsdagbok där du kan logga dina pass, men även så att du kan se dina framsteg och få möjlighet att följa något av träningsprogrammen i appen. Finns som gratisversion, men betalar du får du tillgång till alla funktioner och träningsprogram. 

Laddas ner här: https://www.styrkelabbet.se/app/

Det här tipset publicerades tidigare i en artikel om träningsappar som publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.