Frågor och svar

Vad hände med jackan för 43 kronor på Temu?

En läsare hittar inte längre det bra erbjudandet på Temu. Vi förklarar.

Fråga: Jag fick reklam för Temu i mobilen med ett erbjudande där man skulle få köpa en jacka till rabattpris. Den skulle kosta 43 kronor, men den försvann och när jag går in i appen eller på datorn nu så hittar jag den inte?

Erik Mörner svarar: Ja, det hela förutsätter att du klickar och köper då, det går inte att gå tillbaka i efterhand. Temu använder det här sättet för att locka in nya kunder och ofta så gäller erbjudanden du ser enbart under förutsättning att du aldrig handlat från Temu förut. De har även en del andra marknadsföringserbjudanden som svenska och internationella konsumentorganisationer vänt sig emot. Ofta är det väldigt höga rabatter och kritiken har bland annat handlat om att kontrollen av produkter ska vara bristfällig och att det ibland därmed är rent farliga produkter med undermålig kvalitet som säljs.

Den här läsarfrågan publicerades tidigare i en artikel som publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.