Tips till Wear OS

Tips till Galaxy Watch och andra klockor med Wear OS: Skydda klockan med kod

Precis som mobilen är klockan en källa till information som behöver skyddas.

Eftersom klockan på många sätt är en mobil i miniatyr finns det en poäng att skydda den information som kan kommas åt på den. Du behöver helt enkelt en pin-kod till klockan. Vill du kunna blippa betalningar med klockan (se nedan) är det en direkt nödvändighet för att funktionen ska kunna aktiveras.

Låter det bökigt att behöva väcka klockan med kod? Oroa dig inte. Klockan känner av om den sitter på din handled, och har den suttit på din arm sedan du senast angav din kod behöver du inte göra det igen. Det är alltså bara om någon annan får tag på din klocka eller efter att du laddat den som du egentligen behöver ange koden.

Det finns två sätt att välja mellan för att låsa upp klockan. Det ena är en fyrsiffrig pinkod som du matar in med ett litet siffertangentbord på klockans skärm. Det andra är en svepgest över nio punkter som fungerar på samma sätt som motsvarande svepgest på Android-mobiler. Du kan alltså inte ha både en svepgest och en pin-kod, utan du måste välja den ena eller den andra.

Du hittar inställningarna för skärmlås under inställningar/säkerhet på klockan.

Det här tipset publicerades tidigare i en artikel med tips till klockor med Wear OS som publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.