Klocktips

Tips till Galaxy Watch och andra klockor med Wear OS: Anteckningar och checklistor på armen

Kryssa av inköpslistan utan att ta upp mobilen eller diktera en snabb minnesanteckning? Prova Google Keep till klockan.

Google Keep är en utmärkt app för att skriva och spara enklare anteckningar. Anteckningarna synkas mellan alla enheter du har appen på, du kan dela anteckningar med andra användare, och appen finns även till Wear OS.

Förutom att enkelt komma åt dina minnesanteckningar där du till exempel kanske har portkoder uppskrivna är detta ett smidigt sätt att till exempel ha inköpslistan på handleden och bocka av varor medan du handlar dem.

Att skriva nya anteckningar på handleden låter kanske som en jättedum idé men då glömmer du Googles röstigenkänning. Det går alldeles utmärkt att tala in kortare minnesanteckningar och få dem översatta till text. För längre anteckningar är det nog bättre att håva fram mobilen eller öppna Keep i ett webbläsarfönster på datorn.

Det här tipset publicerades tidigare i en artikel med tips till klockor med Wear OS som publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.