Tips

Så flyttar du din träning mellan de vanligaste träningsapparna

Funderar du på att byta träningsapp men vill inte förlora din träningshistorik? inga problem.

Nyckeln när du vill byta app är att de två appar som du vill byta mellan har ett samarbete. Då går överföringen i de allra flesta fall smidigt. Det kan dock fortfarande hända att du inte får med all data, eftersom vad olika tjänster sparar och samlar in kan skilja sig åt. Det kan också hända att samarbetet ofta och enbart gäller kommande träningar, så att din träningshistorik blir kvar i den gamla appen bara. Då kan det krävas krångliga manuella filexporter för att komplettera överföringen.

Runkeeper till Strava

För att kopiera gamla träningspass från Runkeeper till Strava kan du manuellt, från Runkeepers hemsida, exportera träningspass och sedan importera dem i Stravas webbplats. 

Hos Runkeeper väljer du Export data från inställningsmenyn till vänster. Dessa kan du sedan importera i Strava.

Ett alternativ är att istället använda en tjänst som visserligen kostar pengar, men som lovar att utföra detta åt dig automatiskt. https://tapiriik.com/ Den tjänsten inkluderar även Garmin Connect.

Nike och Strava

Strava har samarbeten med många olika tjänster och appar, bland annat med Nike. Det gör inte att du kan få all din träningshistorik överförd, men du kan enkelt synka tjänsterna så att ett pass i Nike Run Club eller Nike Training Club syns även hos Strava. Det enda du behöver göra är att öppna NIke Run Club-appen, trycka på dina initialer och sedan Settings och Partners, samt sedan följa instruktionerna. 

Det här tipset publicerades tidigare i en artikel om träningsappar som publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.