Uppmanar att "Damma av mobilen i byrålådan"

Telia lockar med gratis batteribyte till din gamla mobil

Nytt erbjudande när du ger bort en gammal mobil till en familjemedlem.

Publicerad Senast uppdaterad

I vad Telia själva kallar för ett betatest har operatören nu ett speciellt erbjudande till dig som har ett familjeabonnemang och lägger till en ny användare.

Erbjudandet skickas ut via kampanjer i sociala medier och bakom erbjudandet står en liten grupp inom Telia som provar nya grepp. Den här gången handlar det om att Telia bjuder på ett batteribyte, så att du ska kunna ta en gammal telefon du inte använder, ge den till en familjemedlem. Gör du det och lägger till personen som ny användare i ditt familjeabonnemang så bjuder Telia alltså på ett batteribyte, så att den gamla telefonen får förnyad kraft.

Tanken med testet som går i liten skala är att Telia Prototype, som gruppen inom Telia heter, ska kunna ta fram faktiska erbjudanden och se hur de tas emot av kunderna. Det ska ge Telia en mer sann bild än om de istället skulle fråga potentiella kunder vad de vill ha för erbjudanden. Det här är alltså något av en liten experimentverkstad inom Telia där hypoteser testas. Den som får erbjudandet kan ansöka direkt via sociala medier för att utnyttja erbjudandet.

Att lägga till en ny användare i ett abonnemang hos Telia kostar 219 kronor per månad och då får den nya användaren samma surfmängd som huvudabonnemanget. Ett batteribyte till ordinarie pris på en Samsung kostar vanligen ungefär 900 kronor och på en Iphone cirka 1200 kronor.