Glider över mot Google Messages

Samsung väljer Google Messages före egna appen

Kan vara första steget mot att pensionera den egna meddelande-appen.

Samsung har nu gått ut med att man kommer gå över till Googles meddelande-app, istället för den egna, men än så länge bara på den amerikanska marknaden. Där har man meddelat att man kommer sluta använda Samsung Messages som den förinstallerad meddelande-app med början med Galaxy Z Flip 6 och Z Fold 6. Istället kommer företaget att använda Google Messages på dessa och framtida mobiler. 

I ett uttalande till publikationen Android Authority har man även sagt att anledningen är att man vill göra Google Messages till den gemensamma meddelandeplattformen för att påskynda införandet av RCS (Rich Communication Services) och ge Galaxy-användarna en mer robust och engagerande upplevelse av mobila meddelanden. Samsung Messages kommer däremot att fortsätta fungera och finnas att hämta i Play Store. 

För tillfället omfattar beslutet enbart den amerikanska marknaden. Om det är första steget mot att förändra hur man hanterar meddelanden även på andra marknader återstår att se. Här i Sverige finns Samsung Messages fortfarande installerat som standard. 

Samtidigt har kodgrävare upptäckt nya funktioner och inställningar i senaste betaversionen av Google Messages där man bland ska förbättra möjligheterna att skicka högupplösta bilder, något som Samsung Messages brukar anses vara bättre på. I programkoden har det även hittats specifika Samsung-referenser, men vad de syftar till är för tillfället oklart.