Med blixtens hastighet

Realme spränger 300-wattsgränsen för laddning

Ny design gör att företaget lyckats komma upp i en laddeffekt på 320W.

Publicerad Senast uppdaterad

Även om fokus har börjat glida över till att göra batterier med högre kapacitet, så fortsätter arbetet med att åstadkomma högre laddeffekter. Nu har Realme, som tillhör samma företagsgrupp som Oneplus och Oppo, presenterat en ny teknik som ger en laddeffekt på 320W. Enligt Realme innebär det att det går att ladda en mobil från noll till fullt på 4,5 minuter, men man nämner inte något om vilken kapacitet det batteriet skulle ha. Man säger inte heller något om hur batteriets livslängd påverkas, då snabb laddning brukar bryta ner batterierna snabbare. 

Företaget säger att den nya laddningslösningen är möjlig tack vare en vikt batteridesign där man använder fyra celler som är vikta i en form som påminner som solcellspaneler på satelliter. Som en jämförelse använder några av de snabbast laddande mobilerna på marknaden en batteridesign med dubbla celler. 

Det är för tillfället inte känt om den nya taktiken kommer att användas i kommersiella produkter, eller om det mest handlar om en teknikdemonstration.