Android, var god dröj

Pixel-mobiler kan få Android 15 i oktober

Källkoden till Android 15 kan komma att släppas flera veckor före själva operativsystemet.

Det är publikationen Android Authority som från anonyma källor går ut med informationen om förseningen. Att de nya Pixel 9-modellerna inte lanserades med Android 15 är i sig ovanligt men kan bero på att lanseringen skedde tidigare än vanligt – de brukar normalt lanseras i september eller oktober. 

Det finns däremot ingen information om när de kommer kunna uppgraderas till Android 15, men enligt publikationen kan Android 15-uppgraderingen komma att missa hela september och inte släppas förrän i mitten av oktober. 

Enligt informationen ska Google däremot planera att släppa källkoden till operativsystemet redan nästa vecka, något som normalt brukar göras samtidigt den skarpa versionen av Android börjar rullas ut. 

Det finns ingen information om varför Google eventuellt släpper operativsystemet så långt efter källkoden. Det spekuleras i att det handlar om att förbättra stabiliteten, men kan även handla om man behöver fortsätta arbeta med funktioner som är specifika för Pixel-mobiler men inte rör källkoden för operativsystemet.