Lanseras för tidigt

Pixel 9-serien släpps inte med Android 15

Googles nya mobiler kan släppas för tidigt för att få nya versionen av Android, utan sägs lanseras med Android 14.

Google lanserar årets mobiler i Pixel-serien tidigare än vad man brukar göra, vilket kan kolla att leda till att mobilerna inte kommer att lanseras med nya Android 15. Det säger publikationen Android Headlines som går ut med att de kommer att lanseras med det snart ett år gamla Android 14. Google själva har inte sagt något om saken utöver att den skarpa versionen av Android 15 kommer att lanseras någon gång mellan 1 augusti och slutet av oktober. 

I praktiken behöver det inte betyda speciellt mycket då mobilerna kommer att uppdateras med Android 15 när operativsystemet blir tillgängligt. I förlängningen kan det däremot innebära att mobilerna får kortare livslängd på grund av antalet uppdateringar. 

Pixel 8-mobilerna lanserades med Android 14 och får sju uppgraderingar av Android. Om Pixel 9-modellerna också lanseras med Android 14 innebär det att både Pixel 8-serien och Pixel 9-serien får sin sista uppdatering samtidigt och därmed fasas ut samtidigt. I praktiken betyder det att Pixel 9-serien får ett år kortare livslängd.