Mobil på plats på lanseringen i Milano

Oneplus Watch 2R, Oneplus Pad 2 och Nord Buds 3 Pro officiella

Samtidigt som Oneplus släpper nya telefonen Nord 4 lanseras även ett par nya hörlurar och en ny slimmad version av bolagets smartklocka. Vi får även se Oneplus Pad 2.

Publicerad Senast uppdaterad

Nya smartklockan Oneplus Watch 2R tar det mesta från systermodellen Oneplus Watch 2 och placerar det i ett lättare skal, 25 procent lättare är klockan. Funktionerna är alltså desamma och det innebär att Oneplus Watch 2R också har riktigt bra batteritid tack vare en dubbel systemarkitektur där man kombinerar Snapdragon W5 och Wear OS med RTOS och ett mer strömsnålt chipp. Du får alltså både batteritid på flera dagar och tillgång till Googles appar och tredjepartsappar som Spotify. 

Klockan har en lång rad sportlägen och kan analysera specifikt badminton, tennis och skidåkning. Utöver det finns så klart gps för att ha koll på cykling, löpning och annat liksom mätning av stress och sömn. Särskilt klockans lättare vikt kan göra den mer bekväm att bära på natten för sömnmätningen.

Priset på klockan är 3399 kr.

Pad och Buds

Oneplus passar även på att lansera Oneplus Pad 2, bolagets nya surfplatta med en rad olika AI-funktioner. Plattan drivs av toppchippet Snapdragon 8 Gen 3 och här märks tydliga uppgraderingar jämfört med deras tidigare platta. Skärmen är på 12,1 tum och kan visa tre appar samtidigt i delad skärm. Det finns också funktioner för att föra över filer mellan telefon och platta. Oneplus Pad 2 släpps tillsammans med tangentbordet Oneplus Smart keyboard och pennan Oneplus Style 2, men de får man köpa separat. Med just dessa tillbehör och kombinationen av skärmen och sex högtalare hoppas Oneplus att plattan ska tilltala både den som är ute efter underhållning och den som söker produktivitet.

Oneplus Pad finns till förbokning nu tillsammans med tillbehören men börjar säljas först 1 augusti. Priset på plattan är 6699 kronor. Oneplus Stylo 2 kostar 1169 kr och Oneplus Pad 2 Keyboard 1799 kr.

Hörlurar för under tusenlappen

Vi får även se Nord Buds 3 Pro. Hörlurarna erbjuder brusreducering med hjälp av tre mikrofoner på varje hörlur. Ett 12,4 mm stort högtalarelement och förstärkt bas och equalizer ska enligt Oneplus garantera djupt och dynamiskt ljud när du lyssnar på musik. Stöd för högupplöst ljud saknas dock. 

Hörlurarna är fuktskyddade enligt IP55 så en regnskur ska inte vara något problem. 

Fakta Oneplus Buds 3 Pro
Mått: 30 x 20,3 x 23,9 mm (vardera hörlur) 67 x 51 x 25 mm (etuiet)
Vikt: 4,4 gram (hörlur), 38 gram (etuiet)
Batteritid: 5,5 timmar med aktiv brusreducering, totalt 20 timmar med batterikapaciteten i etuiet
Högtalarelement: 12,4 mm
Bästa ljudkvalitet: AAC/SBC
Övrigt: Brusreducering, IP55, Dubbla anslutningar, laddas via usb-c.
Pris: 999 kronor

Oneplus Buds 3 Pro kostar 999 kronor.