Mobilen för bokslukaren

Nya mobiler kompletterar som e-bokläsare

TCL släpper två nya mobiler som kan byta funktionalitet och fokusera på e-böcker.

Att läsa e-böcker på mobiltelefonen är en lätt match, men mobilen får se sig slagen av e-bokläsare när det handlar om sådant som batteritid och textvisning. Nu går dock tillverkaren TCL en lite egen väg med två nya mobiler – TCL 50 Nxtpaper 5G och TCL 50 Pro Nxtpaper 5G. 

De två mobilerna har en funktion kallad “Max Ink Mode” som via ett reglage gör skärmen monokrom, och med funktionen aktiverad visas inte heller några aviseringar som kan störa läsupplevelsen. Med Max Ink Mode aktiverat ska batteriet enligt TCL själva räcka i upp till 7 dagar vid aktiv läsning och 26 dagar i standbyläge. Bägge modellerna har ett batteri på 5010 mAh och stöd för snabbladdning på 33W. 

Båda modellerna har en 6,8-tums skärm med 1080p-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 120Hz. Den primära kameran ligger på 108 megapixel, och Pro-modellen har en frontkamera på 32 megapixel och 512 gigabyte lagringsutrymme, medan standardmodellen har en frontkamera på 8 megapixel och 256 gigabyte lagringsutrymme. 

Bägge modellerna levereras med Android 14, och kommer med tiden att uppgraderas till och med Android 16. Priset för TCL 50 Pro Nxtpaper 5G ligger på cirka 300 euro, medan TCL 50 Nxtpaper 5G kostar cirka 230 euro.