Samsung Galaxy Z Fold Special Edition

Ny vassare Samsung Galaxy Z Fold kan vara nära förestående

Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim har dykt upp igen under nytt namn och med nya uppgifter som talar för att den är nära förestående.

I våras duggade ryktena tätt om att Samsung på sin juli-lansering skulle lansera flera Fold-modeller. Det talades om en tunnare variant kallad Slim och en billigare Fold. Ingen av dessa blev verklighet och man kunde tro att det bara var villospår.

Men nu har Slim-modellen dykt upp under nytt namn, med mer fakta och ett ungefärligt lanseringsdatum. Det är den välkända läckaren Evan Blass som fått tag på information om telefonen. Om man får tro Blass kommer mobilen att heta Samsung Galaxy Z Fold Special Edition, och den kommer att släppas redan i september om vi får tro flera rykten.

Enligt Evan Blass ska Galaxy Z Fold Special Edition vara 4,9 mm tjock när den är utfälld och 10,6 mm hopfälld. Det är fortfarande inte lika tunt som Honor Magic V3 eller Xiaomi Mix Fold 4, men märkbart tunnare än Galaxy Z Fold 6 som är 5,6 mm utfälld och 12,1 mm hopfälld.

Galaxy Z Fold Special Edition ska dock inte bara tunnare, utan även ha större skärmar. Den yttre skärmen ska vara på 6,5 tum, mot 6,3 tum på Galaxy Z Fold 6, och den unre på 8 tum, mot 7,6 tum.

Även kamerorna ser ut att bli vassare på Galaxy Z Fold Special Edition. I en separat tweet skriver Evan Blass att huvudkameran ska vara på 200 megapixel, med samma kamerasensor som sitter i Samsung Galaxy S24 Ultra. Den ska klara av att ge bilder med två gångers zoom med samma skärpa som om det vore optisk zoom. Sedan tidigare har vi läckor på att vidvinkelkameran ska vara på 12 megapixel men vi vet inte mer om en eventuell kamera för optisk zoom.

Vi kan nog räkna med att det här blir en dyr historia, och eventuellt till och med en begränsad utgåva. Enligt vissa rykten är Galaxy Z Fold Special Edition bara planerad att släppas i Korea och Kina, dit den kommer i september och oktober respektive. Med tanke på frekvensen och detaljrikedomen i ryktena lär vi få klart besked snart nog.