Mer för ditt ringfinger

Ny smart ring från Oura

Certifiering lämnar spår efter en ny generation av smarta ringar från Oura.

När Samsung lanserade sin Galaxy Ring i början av juli konstaterade Ouras marknadschef att Samsungs inträde var en bekräftelse för att smarta ringar var en etablerad del av marknaden. Nu visar certifieringsdokument att företaget arbetar med en ny generation av sin smarta ring med modellbeteckningen OA11, men som troligtvis kommer att kallas Oura Ring 4 till vardags. 

Det är publikationen Android Authority som har kommit över dokumenten för certifieringen inklusive bifogade bilder av produkten. Bilderna visar kort och gott en ring, men pekar också på att Oura inte verkar ha för avsikt att ändra sin design mer än nödvändigt utan lansera Oura Ring 4 som en helt slät rund ring. 

Oura Ring 4 uppges lanseras i storlekar från storlek 7 (med innerdiameter 17,3 millimeter) upp till storlek 15 (innerdiameter 24 millimeter) vilket pekar på en glidning åt större storlekar än för Oura Ring 3 som kom 2021. 

Certifieringsdokumentet nämner även en produkt med beteckningen OA12, men nämner inget om vad det handlar om. 

Det finns ingen information om när Oura Ring 4 kan presenteras, men Oura Ring 3 lanserades i oktober 2021 så ett antagande är att efterföljaren kan komma att dyka upp någon gång i oktober.