-
PLUS
8 smarta tips för Google Foto – Ta kontroll över bilderna i påsk
-
PLUS
Krönika: Nej AI, jag vill inte vara din kompis eller partner
-
PLUS
Kommentar: Hindren som stoppar Tre
-
PLUS
Tips: 8 knep till Googles anteckningsapp Keep
-
PLUS
Apple Intelligence påminner mig om något betydligt bättre
-
PLUS
Mobils stora guide till Apple Intelligence i Iphone
-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkare för första gången, igen
-
PLUS
11 tips: Google-appen som kan mycket mer än du tror
-
PLUS
Krönika: Google är bra på gratis men usla på att ta betalt
-
PLUS
Så kan Xiaomi-telefonen bli Mac-datorns och Iphones bästa vän
Eftertraktad kultmobil
Högt tryck på förbeställningar av Nokia 3310

Att folk inte bara tycker om att läsa om nya Nokia 3310 utan faktiskt vill äga en också visas av att många valt att förboka ett exemplar på Carphone Warehouse i Storbritannien.
De må vara en featurephone av den typ som sålts här och i utvecklingsländer kontinuerligt under Nokianamnet för ett par hundralappar, men det faktum att den har fått namn och ungefärlig form som den legendariska Nokia 3310 har fått intresset att gå i taket.
Carphone Warehouse har börjat ta förbokningar av telefonen, och man säger att intresset är högre än för någon annan feature phone (det vill säga mobil som inte är en smartphone). Det säger ju i och för sig inte så mycket när man inte har absoluta siffror. Andrew Wilson, inköpschef på Carphone Warehouse i Storbritannien hävdar i alla fall att "nivåerna på förbeställningar av 3310 är otroligt stor, vilket visar att det inte bara är hype utan folk faktiskt vill få tag på en".
I Sverige går telefonen ännu inte att förbeställa, men den väntas få ett pris på cirka 500 kronor när den släpps i april.
Enligt analysföretaget Captify som undersöker webbsökningar, ser man också ett stort antal sökningar på Nokia 3310 sedan lanseringen, många av dem i kombination med en operatör vilket tyder på att man vill köpa mobilen, inte bara läsa om den.
Det finns dock viss risk att användarna blir besvikna. Nya Nokia 3310 har bara stöd för GSM, vilket ger sämre tjänstekvalitet i princip överallt i Sverige utom i verklig glesbygd. Har man vant sig vid att skriva textmeddelanden på en pekskärm blir det nog svårt att gå tillbaka till siffertangenter och T9 också.