Tunnare, lättare och uppgraderad

Fold 6 SE officiell: Samsungs nyaste vikbara mobil

Samsung presenterar specialversion av Galaxy Z Fold 6 som inte bara är tunnare och lättare utan även mer kraftfull är originalet.

Publicerad Senast uppdaterad

Det har under lång tid kommit rykten och läckt information om att Samsung skulle släppa en ny version av sin senaste vikbara mobil Galaxy Z Fold 6. Nu har företaget avtäckt Galaxy Z Fold 6 Special Edition, och den visar sig inte bara vara tunnare och lättare utan i viss mån även uppgraderad. 

Galaxy Z Fold Special Edition väger 236 gram och är 10,6 millimeter tjock, vilket gör den 1,5 millimeter tunnare och 3 gram lättare än sin föregångare Galaxy Z Fold 6. Designmässigt sett har man även gett enheten ett annat mönster på baksidan och en lite annan stil på kameramodulen. 

Den nya varianten är inte bara tunnare och lättare, Samsung har även gjort en del betydande uppgraderingar jämfört med vanliga Galaxy Z Fold 6. Mängden arbetsminne har utökats från 12 till 16 gigabyte, och den primära kameran har bytts ut från en sensor på 50 megapixel till en på 200 megapixel. Flaggskeppet Galaxy S24 Ultra har fortfarande vassare tele för zoom, men nu är alltså de två enheterna lite mera lika i kameraspecifikationer. En annan skillnad är att den vanliga Galaxy Z Fold 6 erbjuder Wi-Fi 6e medan Special Edition stöder Wi-Fi 7. 

Specialutgåvan har en 8 tum stor skärm med bildförhållandet 20:18, vilket gör den till den bredaste skärmen i Galaxy Z Fold-serien. Den yttre skärmen mäter 6,5 tum med förhållandet 21:9. Det innebär att bägge skärmarna är lite större än de på Galaxy Z Fold 6. 

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition börjar säljas 25 oktober i Sydkorea, men det har inte sagts något om en internationell lansering.