Byt tjänst

Flytta spellistor mellan Apple Music och Youtube Music – Och snart kanske Spotify

Apple har lagt till en funktion för att flytta spellistor mellan Apple Music och Youtube music, och fler tjänster kan vara på gång.

Apple har krav på sig från EU och amerikanska myndigheter att bli öppnare, och kanske är det därför man nu introducerat en funktion för att flytta sina spellistor till och från Apple Music.

Nej, du kan inte flytta mellan Apple Music och Spotify, åtminstone inte ännu. Faktum är att den enda musiktjänsten du kan exportera eller importera från är Youtube Music. Men Apples guidedokument för att flytta spellistor till och från Apple Music (du hittar dem här och här) har en rubrik som är generellt formulerad, vilket talar för att man planerar att lägga till musiktjänster framöver.

I Apples guider i länkarna ovan hittar du detaljerade instruktioner för hur du går in i ditt Apple ID och väljer att exportera eller importera data. Rent allmänt gäller att det bara är musik som kan flyttas, så om du har ljudböcker eller poddar i din spellista följer de inte med. Musik som du laddat upp själv eller som inte finns i den andra tjänsten synkroniseras inte heller.

Enligt Apple ska processen normalt ta några minuter oavsett om du importerar eller exporterar data, men om du har massiva mängder spellistor kan flytten ta upp till ett par timmar.