Apple ID blir Apple Account

Bedragare kan utnyttja att Apple ID byter namn

När Apple ID byter namn till Apple Account kan det komma att utnyttjas av bedragare.

Vi har tidigare skrivit om att Apple kommer att byta namn på Apple ID till Apple Account för att göra terminologin mer enhetlig då Apple Account är en term som används på andra platser. 

I ett meddelande säger Apple att “Med lanseringarna av Ios 18, Ipad OS 18, Mac OS Sequoia och Watch OS 11 byter Apple ID namn till Apple Account för en konsekvent inloggningsupplevelse för alla Apples tjänster och enheter, och förlitar sig på användarens befintliga inloggningsuppgifter.” Förutom namnändringen kommer det inte att bli några funktionsmässiga förändringar. 

Namnändringen befaras orsaka en viss initial förvirring, något som befaras kunna utnyttjas av bedragare, exempelvis genom att försöka lura användare genom att referera till Apple ID även för Ios 18. Det kan även förekomma nätfiske där man försöker lura av användare deras information för Apple ID/ Apple Account genom att exempelvis hänvisa till något “verktyg” för att konvertera Apple ID till Apple Account i samband med namnändringen. 

Användare kommer inte att behöva göra någonting i och med namnändringen, allt kommer att fungera som vanligt, bara under nytt namn.