Bästa Android-apparna

13 android-appar för navigering och sök

Mobil har testat program till Android-telefoner och valt ut de 101 bästa. Här är 13 appar för navigering och sök.

Publicerad Senast uppdaterad

Glympse

Vill du låta någon annan veta var du håller hus? Med Glympse skickar du blixtsnabbt en länk till en karta där mottagaren kan följa din position i realtid på kartan. Det går också att koppla programmet till twitter.

Betyg: 4/5

My Maps Editor

Bli din egen lantmätare. lägg till egen information till Googles kartor. Du kan lägga till bland annat foton, adresser, linjer eller figurer och låta kartan bli sökbar via Googles sökmotor eller dela via en specifik url.

Betyg: 3/5

Google Maps

Med kartor, vägbeskrivning, lokal sökning och koll på vänner erbjuder Googles kartprogram det mesta du kan önska dig. Dessutom får du vägbeskrivning steg för steg och gatuvy i strostäder, det enda som saknas är röstguidning, som i skrivande stund bara finns i USA.

Betyg: 5/5

Places Directory

Lista över banker, affärer, biografer och mycket annat kring din position. Du får avstånd, vägvisning samt adress och telefonnummer så att du antingen kan hitta dit eller slå en signal. Aningen begränsat urval men ändå användbart.

Betyg: 3/5

AugSatNav

Navigeringsprogram med augmented reality-vy, vägvisningen sker om du vill genom kamerabilden med pilar på vägen framför dig. Lite yxigt och upplevelsen dras ned av att positioneringen stämmer lite dåligt och pilarna pekar lite hit och dit. Men ändå häftigt.

Betyg: 4/5

Google Sky Map

Stjärnhimlen förklarad framför ögonen. Med hjälp av gps, kompass och rörelsesensor räknar telefonen ut vart du riktar den, och visar en stjärnkarta framför den riktiga himlen med bra träffsäkerhet. Hög imponeringsfaktor.

Betyg: 5/5

Layar Reality Browser

Telefonen tar reda på var du befinner dig och hur du riktar den. Sedan kan du söka efter restauranger, affärer, wiki-info, bilder och mycket annat och få resultatet direkt i skärmen framför dig eller på karta. Lagren med sökresultat utökas hela tiden.

Betyg: 5/5

Wapedia

Wikipedia är oöverträffat som uppslagsverk på nätet. Wapedia är den applikationen för den som vill söka och läsa Wikipedia-artiklar i luren. Du kan ställa in svenska Wikipedia som standard och söka vidare i andra om den svenska är kort.

Betyg: 5/5

Prisjakt

Prisjakts program erbjuder förstås sökning efter lägsta pris på olika produkter. Men som bonus finns också en inbyggd streckkodsläsare, som låter dig skanna produkten och snabbt kolla om det är läge att gå till en annan affär.

Betyg: 4/5

Allakartor

Riktigt bra app för den som vill hitta exempelvis café, sushiställe eller badplats i närheten. Samlar tjänster som wifikartan, sushikartan, cafekartan och badkartan i en lista i huvudmenyn. Du får avstånd, recensioner och betyg av ställena.

Betyg: 5/5

Loppiskartan

För dig med extremt behov av antikviteter och begagnade prylar kan du söka på loppisar, antikvitetsaffärer och auktioner inom olika radie. Du missar förstås de spontana loppisarna, men kan säkert göra fynd ändå.

Betyg: 3/5

Wikitude

Presenterar sökresultat från Wikipedia som snöflingor på mobilens skärm via videokameran. Låter dig leta i olika riktningar, tyvärr är sökresultaten lite begränsade, jag får till exempel upp resultat i Jämtland när jag söker i Stockholm.

Betyg: 3/5

Sthlm traveling

Planera resor i lokaltrafiken i Stockholm med detta fiffiga program, välj din position eller en adress för start och annan position från karta eller genom att skriva in. Sedan får du snabbt ett förslag på resa med senare alternativ.

Betyg: 5/5