Google förändrar

Youtube görs om: Över 20 ändringar i mobil, smart-TV och webb

En lång rad uppdateringar släpps och är på väg till Youtube-appen. Det kommer till exempel ny minispelare, gemensamma spellistor, ny sovtimer och ändringar i hur du kan spela innehåll.

Publicerad Senast uppdaterad

Du nya ändringarna som nu släpps påverkar användare av Youtube-appen i både Android och Iphone, på surfplattor samt i smart-tv och på webben. Totalt handlar det om över 20 förändringar. Här är de viktigaste:

Nytt utseende

Youtube får nytt utseende och det som lyfts fram är större miniatyrer, det ska bli enklare att spola i liggande läge och det ska bli störe text. Youtube pratar om visuella förbättringar i hela Youtube-appen. Tanken sägs vara att du ska få möjlighet till mer fördjupning utan att gå måste om något annat. 

Ny minispelare

Med minispelaren kan du titta på ett klipp samtidigt som du bläddrar runt för att hitta vad du vill se härnäst. Den nya minispelaren låter dig flytta det fönstret mellan appens fyra hörn och själv välja var det ska ligga. Det ska även gå att storleksförändra fönstret något för att se bättre. 

Förändrad uppspelning

Enligt Youtube själva är detaljstyrning av uppspelning något av det mest efterfrågade. Därför ska man kunna styra uppspelningshastighet i steg om bara 0.05 gångers hastighet.  

Gemensamma spellistor

Med gemensamma spellistor kan du bjuda in andra att bidra. Det gör du med en länk eller så kan du snart få en qr-kod på teve för att andra enkelt ska kunna ansluta.  och tillsammans. Du kan även anpassa och designa egna miniatyrbilder för att bjuda in. 

Sovtimer

Med sovtimer kan du välja att Youtube ska stängas av efter 10 minuter upp till en timme eller när den nuvarande filmen du tittar på slutar. 

Stöd med märken

Har du Youtubers du följer som du gillar särskilt kan du visa det genom att samla märken. Märken (badges på engelska) kan man som användare få för att svara rätt på frågesport, vara kreatörens första betalande prenumerant, elelr skriva en kommentar som kreatören gillat. 

Några av uppdateringarna finns redan nu, andra kommer senare i år.