Samsungs Appar

Vad gör appen Samsung Galaxy Store? Vi förklarar

Varför har Samsung en egen appbutik och hur skiljer den sig från Googles? Vi förklarar.

Samsungs egen appbutik Galaxy Store innebär flera fördelar för Samsung. De får till exempel bättre kontroll över sina egna appar och att de hålls uppdaterade på Samsung-mobilerna, och för appar och spel som kostar pengar får Samsung sin del av kakan istället för Google.

För dig som användare är nyttan av att ha två olika appbutiker mer oklar. Det kan förekomma en del spel och andra appar som bara finns i Galaxy Store, eller rabatterade erbjudanden, men det är ju en situation som i så fall är skapad av Samsung för att ge dem fördelar snarare än dig. Galaxy Store ger dig påminnelser om när Samsung-appar behöver uppdateras, och det ska du agera på, men annars kan du med gott samvete gömma undan Galaxy Store-appen i din appkatalog.

Skillnader mot Play Store: Play Store har betydligt större apputbud än Galaxy Store. För att köpa appar i Play Store måste du ha ett registrerat betalningsmedel hos Google, medan du i Galaxy Store måste ha det på ditt Samsung-konto. i bägge kan du ladda ner gratisappar utan att ange betalsätt.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på unika funktioner för Samsungs mobiler.