Samsungs egna appar

Vad gör apparna Samsung Shop och Samsung Members? Vi förklarar

Samsung Shop och Samsung Members, två appar som är förinstallerade på Samsungs mobiler, men vad gör de egentligen? Vi förklarar.

Appen Samsung Shop skapar mild förvirring genom att du lätt blandar ihop den med Galaxy Store. Samsung Shop är egentligen bara en appversion av Samsungs webbutik. Det vill säga, här kan du köpa Samsung-prylar, inte bara mobilrelaterade, och för att motivera dig att bygga in dig i Samsungs ekosystem får du om du loggar in med Samsung-konto poäng på köp och särskilda erbjudanden.

Liksom Samsung Shop är Members som en appform av en del av Samsungs webbsida. Här hittar du kontaktvägar till Samsungs support i form av forum och kontaktvägar till företaget, och du kan registrera dina Samsung-saker. Samsung passar även på att göra lite reklam för sina prylar.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på unika funktioner för Samsungs mobiler.