Samsungs egna mobilfunktioner

Vad är Samsung Smart Things? Vi förklarar

Undrar du vad funktionen Smart Things i din Samsung-mobil gör? Vi förklarar.

Samsung SmartThings är tänkt att vara en plats där du kan styra alla smarta hemmet-prylar från en och samma app. SmartThings har ett brett stöd för prylar men som alltid när det gäller smarta hemmet finns det prylar som inte går att koppla ihop med SmartThings. För de prylar som stöds har du en plats där du kan komma åt dem alla, och du kan skapa så kallade rutiner där du kan sätta ihop villkor med smarta hemmet, instruktioner, som att tända lamporna vid viss tid eller släcka dem när du lämnar hemmet. Som alltid när det gäller Smarta Hemmet-tillämpningar är det här teorin, i praktiken saknas till exempel fortfarande stödet för Smarta Hemmet-standarden Matter och det är svårt att hitta smarta hemmet-hubbar som stöds. Funktionen Smart View som ligger under SmartThings låter dig använda mobilen som fjärrkontroll till smarta teveapparater.

Skillnader mot Google Home: Google Home är mer avskalat till funktionerna än SmartThings, men vill du kunna styra dem med röstinstruktioner blir det lättare med Google Home som har naturligt stöd för Google-assistenten.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på unika funktioner för Samsungs mobiler.