Vi förklarar

Vad är Samsung Pass och hur skiljer det sig från Google Password Manager?

Samsung Pass är samsungs lösenordshanterare. Vi förklarar hur den skiljer sig mot Google password manager.

Samsung Pass är Samsungs lösenordshanterare, eller kanske snarare inloggningshanterare. Dina användarnamn och lösenord sparas här, främst för appar som kräver inloggning, men använder du Samsungs webbläsare sparas även inloggningar till webbsidor.

De flesta loggar nog in i en app en gång och förblir sedan inloggade, så funktionen kommer som mest till användning när du byter telefon. Då kan du föra över din inloggningsinformation från en Samsung-mobil till en annan. Men observera att du först måste gå in i inställningarna till Samsung Pass och slå på synkronisering av inloggningar, då detta är avstängt som förval.

Om du har synkroniserat dina inloggningar kan du när du öppnar en app eller webbsida där du tidigare valt att spara inloggningen identifiera dig med hjälp av ditt fingeravtryck eller pin-kod.

Samsung Pass är en separat funktion men du hittar inställningarna och sparade inloggningar under Samsung Wallet.

Skillnader mot Google Password Manager: Googles egen funktion Password Manager fungerar på motsvarande sätt, men när det gäller inloggningar på webben men då för webbläsaren Chrome. Liksom Samsung Pass fungerar det inte med andra webbläsare.

Den främsta skillnaden är annars att Googles sparade lösenord låter dig logga in utan ytterligare verifiering om du är inloggad på ditt Google-konto i mobilen. Samsung Pass har alltså här ett lager säkerhet mot oönskade inloggningar som Google saknar.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på unika funktioner för Samsungs mobiler.