Före detta Smarttings Find

Vad är Samsung Hitta? Vi förklarar

Vi förklarar vad Samsungs Hitta-funktion gör.

Samsung är i färd med att bryta ut funktionen Find i Smartthings till en separat app, eftersom det gör den lättare att… hitta. Den håller också på att få utökade funktioner. Huvudfunktionen i Hitta är att du om du tappat bort din mobil, eller en pryl du märkt upp med en Samsung Smarttag kan gå in på hemsidan för Samsung Hitta och försöka spåra den. Har den fortfarande batteri och GPS:en påslagen kan du se var mobilen är, annars får du den senaste kända positionen. Spårningsbrickor tar hjälp av andra förbipasserande mobiler för att ge sig tillkänna.

Även andra enheter kan spåras. Surfplattor, headset och klockor från Samsung kan du också få den senaste kända positionen för, och för vissa prylar kan du spåra saker mer lokalt och med hjälp av Ultra Wideband få veta åt vilket håll prylen är och om det bränns. Enligt Samsung kan även tredjepartsenheter spåras om de har stöd för Samsung Hitta.

En ny funktion i Find är att du dessutom kan dela din (eller rättare sagt din mobils) plats med vänner. Hitta har också stöd för så kallad geofencing, så att du kan få ett larm om en pryl fått fötter och rört sig utanför ett förutbestämt område.

Skillnader mot Googles tjänster: Google har en funktion för att hitta mobiler och surfplattor som du är inloggad på, om du går in på ditt Googlekonto. Den stödjer dock inte spårningsbrickor eller andra enheter. I Google Maps kan du dela din position med andra. Samsung Hitta har fler och bredare funktioner men fungerar inte med andra tillverkares mobiler.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på unika funktioner för Samsungs mobiler.