Samsung-funktioner

Vad är Samsung Dex? Vi förklarar

Undrar du över vad funktionen Dex i din Samsungmobil eller surfplatta gör? Vi förklarar.

Samsung DeX började som ett sätt att förvandla mobilen till dator. Genom att ansluta den till en extern skärm, mus och tangentbord får du något som liknar en PC. Det här är inte ett användarscenario som tagit fart men DeX har utvecklats mot de mer användbara funktionerna som följer av detta. Till exempel kan du använda mobilen mot en smart teve om du till exempel ska visa en presentation eller spela spel på stor skärm. anslutningen kan ske både med kabel och trådlöst. Har du en surfplatta från Samsung kan DeX också användas på plattans egen skärm för att få ett mer datorlikt användargränssnitt med aktivitetslist och appar i fönster.

Då DeX är rätt krävande för mobilens processor finns funktionen inte på billigare och långsammare mobiler och plattor från Samsung.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på unika funktioner för Samsungs mobiler.