Klocktips

Tips till Wear OS och Galaxy Watch: bättra på dina urtavlor med Complications Suite

Appen Complications Suite ger dig möjlighet att mecka med urtavlorna på din Galaxy Wear-klocka eller annan klocka med Wear OS.

Complications, eller komplikationer, är de faktauppgifter som en urtavla kan visa i Wear OS. Förutom tid, steg och puls finns ju också världsklocka, månfaser och annat.

Med Complications Suite kan du enkelt redigera inställningarna för dessa komplikationer. Du kan alltså inte välja vilka komplikationer som syns på din urtavla, utan du måste fortfarande hitta en urtavla som visar den information du vill ha, men när du väl gjort det har du en samlad punkt för inställningarna för denna information.

För klocka kan du till exempel ställa in orter för världsklocka, och välja mellan 12- och 24-timmarsformat på din klocka samt om den ska skriva 09.35 eller 9.35. Du kan välja ikon för månfas och vilken hemisfär du bor på, hur datum ska skrivas med mera. Det är främst tidsrelaterade komplikationer som kan påverkas med denna app, men stör du dig på hur tiden visas kan Complications Suite vara lösningen.

Det här tipset publicerades tidigare i en artikel med tips till klockor med Wear OS som publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.