Nytt i användargränssnittet

Tips till Samsung: Drag och släpp med två händer

Nu har det blivit lättare att flytta saker mellan skärmar i Samsung.

Samsung har på flera ställen i systemet lagt till så att du kan använda bägge händerna när du ska dra och släppa något i användargränssnittet. Det är framför allt när du ska flytta något till en annan skärm i systemet som det kan vara användbart. Ett exempel är när du ska flytta en ikon eller widget på startskärmarna. Tidigare drar du då ikonen mot skärmens kant så ska den skrolla vidare till nästa skärm där du kan släppa den, vilket ibland är bökigt och blir fel.

Med den nya funktionen kan du markera det du ska dra och släppa genom att trycka och hålla med ena handen, sedan byter du skärm genom att svepa med andra handen.

Denna tvåhandsrörelse fungerar när du ska flytta appar på hemskärmen, när du ska lägga bilder i album i galleri-appen, när du ska flytta en händelse i kalendern, när du flyttar bokmärken i Samsung Internet och när du flyttar filer i filhanteraren Mina Filer.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på nya funktioner till Samsungs mobiler.