Klocktips

Tips till Galaxy Watch och andra klockor med Wear OS: Navigera med klockan

Med Google Maps i klockan behöver du inte ta fram mobilen för att hitta.

Google Maps finns i regel förinstallerat på din Wear OS-klocka, och den kan användas för att navigera både med och utan mobilen.

När du startar appen får du upp en sökmeny där du dels ser dina senaste sökningar till platser, dels ditt hem och ditt arbete, eller restauranger i närheten men du kan också välja en plats på karta, eller ännu hellre läsa in vart du vill navigera. Väljer du en plats på kartan måste det vara en som redan är utmärkt, du kan inte trycka länge för att placera en nål som du kan i mobilen.

Om du startar en navigering på klockan och mobilen är med kommer den även starta på mobilen, men klockan kan också sköta hela navigeringen själv. I klockans app kan du även ställa in så att en navigering som startas på mobilen även öppnas på klockan.

I klockan kommer du när du dragit igång din navigering att få steg för steg-instruktioner för hur du ska gå och vända dig om du går till fots, eller så kan du få en kartvy. Har du en mobil med kommer röstinstruktionerna att komma från mobilen, men navigerar du bara med klocka kommer klockan att läsa upp röstinstruktioner.

Observera att gps-navigering med klockan drar mycket batteri och minskar klockans batteritid drastiskt om du gör det regelbundet.

Det här tipset publicerades tidigare i en artikel med tips till klockor med Wear OS som publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.