Läsarfråga

Så stoppar du skräpmeddelanden från webbsajter

En läsare har börjat få skräpmeddelanden från webbsajter på mobilen. Vi förklarar hur man blir av med dem. 

Fråga: Min mobil har börjat få skräpmeddelanden från en massa webbsajter sedan min son lånat den. Hur blir jag av med dem? Det är en Motorola.

Elias Nordling svarar: Jag utgår från att ni använder webbläsaren Chrome. Många webbsajter frågar om de får skicka meddelanden om nyhetsuppdateringar och det är lätt att välja ja när man klickar bort dem. För att bli av med dem kan gå in i inställningarna i Chrome och välja aviseringar. Här kan du rätt och slätt slå av aviseringar från appen, men om du faktiskt vill ha vissa aviseringar, bara inte de ditt barn slagit på, kan du längre ner i aviseringsinställningarna välja aviseringar i app i Chrome. Här kan du se vilka webbsajter som tillåtits skicka aviseringar och blockera dem.

Det här är ett utdrag ur en artikel som tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.