Tips

Så söker du i din Whatsapp-historik

Om du behöver hitta viktig information som försvunnit längre bak i chatthistoriken finns det två sätt att söka efter den.

Om du vet i vilken chatt det du söker efter skrevs kan du söka i den chatten. Annars kan du söka efter det du letar efter i alla chattar samtidigt. Sökningen kommer sätta igång så fort du börjar skriva, så du behöver inte skriva hela ordet innan du får upp en lista med sökförslag.

Att hitta sökfunktionen på Android är rättframt, i listan med chattar trycker du bara på förstoringsglaset, och i en enskild chatt går du in i menyn, de tre prickarna, och väljer sök. På Iphone kan du behöva svepa ner för att sökfältet ska dyka upp i listan över konversationer. Är du inne i en konversation måste du först trycka på namnet på chatten (oftast namnet på personen du chattar med om det inte är en gruppchatt), sedan hittar du sök-knappen där.

Förutom att söka bara efter text finns det ett par ytterligare sökfunktioner. Söker du inne i en chatt kan du även hoppa till ett visst datum i chatten genom att trycka på kalenderikonen. 

I sökfunktionen där du söker i alla chattar samtidigt finns det olika filter du kan välja mellan, så att du kan söka på enbart bilder, videor, ljud, olästa meddelanden, dokument med mera. Dessa sökningar kan kombineras med textsökningar, så att du till exempel söker på texten som postades i samband med bilden.

Det här tipset kommer från en artikel med tips till Whatsapp som tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.