Återkommande betalningar på väg

Så fungerar Swish nya betalmetod

Nyheten återkommande betalningar, så att du kan betala prenumerationer med Swish är på gång, men när du kan börja använda tjänsten beror på din och mottagarens bank.

I slutet av augusti lanserades funktionen återkommande betalningar i Swish. Du kan redan nu se funktionen tillgänglig i Swish-appen, men några företag som erbjuder betalmetoden finns ännu inte. Förklaringen till det är att återkommande betalningar rullas ut successivt. I detta det första steget så arbetar flera av bankerna som erbjuder Swish för att kunna erbjuda tjänsten till sina privat- och företagskunder. 

Företag eller organisationer som vill erbjuda tjänsten måste alltså först vänta på att deras företagsbank erbjuder tjänsten. Sedan, när du som privatperson vill låta ett företag debitera dig på det här återkommande och automatiska sättet så krävs att både din bank erbjuder tjänsten och att företagets bank gör det.  

Än så länge har alltså ingen bank slutfört arbetet så att de ännu kan erbjuda tjänsten. Betalmotoden är särskilt tänk att användas för olika typer av prenumerationer eller återkommande debiteringar som månadsdonationer till välgörande ändamål.