Tips

Så flyttar du din Whatsapp från Android till Iphone (eller tvärt om)

Det går inte av sig själv att flytta över din Whatsapp-historik när du flyttar från Android till Ios. Så här gör du. Whatsapp lagrar sin data lok

Whatsapp lagrar sin data lokalt på mobilen och har du valt att göra molnbackup på den används olika molntjänster om du har Android eller Iphone. Därför är det inte lika enkelt att flytta över sin Whatsapp-historik mellan system som om du byter till en telefon med samma system. Som tur var finns det verktyg som underlättar flytten:

Android till Iphone: Apple har gjort appen Flytta till Ios för att underlätta att flytta över sms och samtalshistorik samt hitta dina appar i appbutiken, och man har här även tagit med flytt av Whatsapp-historiken. Du behöver alltså bara installera appen Flytta till Ios på din gamla Androidmobil, köra igång den och följa instruktionerna. Kom ihåg att kryssa för Whatsapp när du väljer vilka appar du ska flytta data från. Installera Whatsapp på din nya Iphone när flytten är klar, om den inte redan är installerad. Öppna Whatsapp och logga in med ditt mobilnummer så kommer flytten av din historik slutföras.

Iphone till Android: Om du flyttar från Ios till Android kan du antingen använda Samsung Smart Switch, eller Googles funktion Data Restore Tool som finns på andra tillverkares mobiler med Android 12 eller senare. Du behöver också koppla ihop telefonerna med sladd, så se till att ha en USB-C till Lightning-sladd till hands (eller USB-C till USB-C om det är en Iphone 15). Googles Data Restore Tool kan bara aktiveras under installationsförfarandet så Android-mobilen behöver vara fabriksåterställd, välj att återställa data när du får frågan och följ instruktionerna. Samsung Smart Switch kan användas även om mobilen är färdiginstallerad. Du hittar funktionen i inställningarna. Starta den och följ instruktionerna.

Du får med det mesta vid flytten från Iphone till Android, men följande saker följer inte med: Din röstsamtalshistorik, din status, ditt visningsnamn eller bilder och videor du fått via en Whatsapp-kanal.

Det här tipset kommer från en artikel med tips till Whatsapp som tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.