Tips

Så får du whatsapp på datorn

Du kan få dina Watsappkonversationer på datorn och svara med riktigt tangentbord. Så gör du.

Whatsapp är inte så låst till mobilen som man kan tro. Bara för att tjänsten är kopplad till ditt mobilnummer är det lätt att tro att du bara kan använda Whatsapp på den mobil som numret är kopplat till, men det går faktiskt utmärkt att koppla en dator till Whatsapp också. Ett riktigt tangentbord är bättre för att skriva än ett skärmtangentbord och använder du Whatsapp mycket kan du koppla det till datorn för att läsa och skriva dina meddelanden där.

Det finns två sätt att koppla ditt Whatsapp-konto till datorn.

App: Whatsapp finns till som en app du kan ladda ner och installera till både Windows och MacOS. När du startar appen får du upp en QR-kod på datorns skärm. Starta sedan Whatsapp på din mobil och tryck på Meny på Android (tre punkter) eller inställningar i Iphone (kugghjulet). Tryck på logga in/länka enhet och sedan länka en enhet. Du behöver nu identifiera dig på mobilen med fingeravtryck, ansikte eller kod. Sedan får du upp kamera i mobilen som du kan skanna QR-koden med.

När du gjort det får du upp dina konversationer i appen och du kan chatta precis som du gör på mobilen.

Webb: Om du inte vill installera en särskild app på datorn kan du även ha Whatsapp i ett webbläsarfönster. Gå in på https://web.whatsapp.com/. Då får du upp en QR-kod, och installationen är densamma som när du länkar en app, det vill säga du startar Whatsapp på din mobil och trycker på Meny på Android (tre punkter) eller inställningar i Iphone (kugghjulet). Tryck på logga in/länka enhet och sedan länka en enhet. Du behöver nu identifiera dig på mobilen med fingeravtryck, ansikte eller kod. Sedan får du upp kamera i mobilen som du kan skanna QR-koden med.

Du kan bara vara inloggad på Whatsapp på en dator i taget och du blir utloggad från webläsaren om du inte använt Whatsapp i den på en tid så du kan behöva upprepa länkningen mer än en gång.

Det här tipset kommer från en artikel med tips till Whatsapp som tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.