Tips

Navigera utan karta med din Garmin Forerunner

Från Garmin Forerunner 245 och framåt kan du navigera utan att använda karta. Vi förklarar hur.

Forerunner 265 och andra enklare Garmin-klockor har inga möjligheter att visa en kartbild i klockan för att du ska kunna navigera. Men om du ändå vill kunna springa på ställen utan att kika på din telefon för att hitta så kan du skapa en bana att följa. Det gör du i appen Garmin Connect genom att i menyn gå till “Träning och planering” och där välja “Banor”. Sedan kan du välja att antingen använda dig av en bana du gjort sedan tidigare eller skapa en ny. Skapar du en ny kan du välja mellan att göra det manuellt och välja själv hur du ska springa genom att sätta ut prickar på en karta (en bana kan bestå av upp till 200 prickar) eller genom att låta appen själv föreslå en runda utifrån hur långt du vill springa. 

Du laddar sedan in banan i klockan och när du ska träna tar du fram banan genom att välja aktivitet och sedan hålla inne den mittersta knappen på vänster sida och välja “Navigation” och sedan “Banor” och välja den bana du vill följa. Klockan kommer då att säga åt dig när och hur du ska svänga medan du är ute och springer, du kan också följa banan på klockans skärm och se så att du håller dig på rätt spår. Funktionen fungerar på Garmin Forerunners från och med Forerunner 245 och framåt. 

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till din Garmin-klocka.