Uppgraderat

Mobilt Bank ID när du bytt mobil eller surfplatta

När du skaffat en ny mobil eller surfplatta så kan Mobilt BankID inte flyttas över som andra appar ofta kan när du byter enhet. Däremot kan du använda ditt gamla Mobila BankID i den gamla telefonen till att skapa ett nytt i din nya telefon.

När du har en ny telefon och vill aktivera Mobilt BankID i den är det enklaste sättet att använda dig av Mobilt BankID i din gamla telefon om du fortfarande har tillgång till det, eller genom att använda ditt Mobil BankID i en annan enhet, som en surfplatta. 

Om du återställer en telefon från en säkerhetskopia så följer inte Mobilt BankID med, utan du måste aktivera det på nytt. När du skaffat en ny telefon ska du alltid börja med att ladda ner appen BankID säkerhetsapp. Sedan loggar du in på din internetbank med ett aktivt BankID och letar efter alternativet “Flytta Mobilt BankID”. Alla banker erbjuder inte det, så om det inte finns behöver du skapa och aktivera ett nytt mobilt BankID. Då kan du fortfarande använda ditt gamla mobila BankID för att identifiera dig när du skaffar ditt nya. 

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar flera nya tips till Mobilt Bank ID.