Tips

Fullt i mobilens lagring? Städa din Whatsapp

Whatsapp har en tendens att fylla din telefon med bilder som andra skickat. Så här löser du det.

Du kan för det första välja att filmer och videor inte automatiskt laddas ner till din telefon och sparas där. För att justera det trycker du på Meny på Android (tre punkter) eller inställningar i Iphone (kugghjulet). Välj Lagring och data. Längst ner på denna sida hittar du automatisk hämtning av filer/automatisk mediahämtning. Här kan du ställa in om bilder, videor med mera laddas ner automatiskt, och om de gör det både över mobilnät och wifi.

Men då kommer bilderna och filmerna heller inte att visas ens som miniatyrer om du inte klickar på dem, och klickar du på dem laddas de ner i alla fall. Då kan du istället städa i efterhand.

På samma ställe, Lagring och data i inställningarna, hittar du även Hantera Lagringsutrymme. Klickar du där ser du hur mycket minne Whatsapp tar på telefonen. Du ser också hur mycket varje enskild chatt tar. Klickar du på en chatt ser du alla filer som skickats i den och du kan radera dem en och en eller markera alla och ta bort. Det finns också en lista med alla objekt som är större än 5 MB (oftast videor). Om problemet är att Whatsapp tar upp för mycket utrymme på din mobil, eller att molnbackupen inte ryms i din kvarvarande molnlagringskapacitet, kan det räcka med att städa bland dessa filer.

Det här tipset kommer från en artikel med tips till Whatsapp som tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.