Samsungs appar

Fördelarna med Samsungs Galleri framför Google Foto

Samsungs mobiler har två appar för bildvisning, Samsungs Galleri och Google Foto. Vi förklarar dem.

Samsungs och Googles dubbla fotoalbum-appar är ännu ett exempel på det dubbelkommando som präglar Samsungs mobiltelefoner. Samsungs galleri-app har det gemensamt med Google Foto att du kan bläddra bland bilder och zooma in i dem, och bilderna kan synkroniseras mot molnet så att du inte blir av med dem om du tappar mobilen eller måste radera bilder om minnet blir fullt. När det gäller Galleri synkas bilderna mot molntjänsten Onedrive i ett samarbete med Microsoft. Här finns automatgenererade album kallade berättelser som lägger ihop bilder som har någon form av gemensamt tema, till exempel en viss resa eller blå himmel.

Annars ligger Samsungs fokus på möjligheter att redigera dina bilder. Här finns en bred palett av verktyg, från att beskära bilder och att lägga in text eller stickers i dem till allt mer avancerade ai-funktioner för att ta bort eller flytta objekt i bilden.

Skillnader mot Google Foto: Google Foto har sin egen molntjänst dit bilder kan synkroniseras. Redigeringsmöjligheter finns även här men de är inte lika avancerade. Google lägger större vikt vid autogenererade fotoalbum och skapar även bildspel med animeringar. Google Foto skickar påminnelser med minnen om aviseringar är påslagna. Google Lens har en knapp i Google Foto så att motivet på bilden kan identifieras med bildigenkänning.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på unika funktioner för Samsungs mobiler.