Tips

Fördelarna med Samsung Notes

Samsungs anteckningsapp Notes står sig väl jämfört med alternativen och är värd en titt.

Samsung Notes är en app för enklare anteckningar. Du kan formatera text och göra checklistor, och du kan även dela anteckningar med andra användare och synka dem mellan olika enheter. Appen har ett rent användargränssnitt och hygglig funktionsuppsättning men begränsas en smula av att den bara kan köras på Samsung-enheter, där de flesta alternativ låter dig synka anteckningar mellan enheter oavsett tillverkare. Har du en mobil eller surfplatta med penna kan du använda den, antingen för att göra ritade eller handskrivna anteckningar, eller få din handskrift översatt till text automatiskt.

Skillnader mot Keep: Keep, som inte alltid kommer förinstallerat på Androidmobiler men i så fall kan laddas ner från Play Store, hämtar inspiration från Post-It-lappar i sitt utförande, och du kan bland annat välja färg på dina lappar. Det gör den lämplig för snabba anteckningar men om du har en större mängd anteckningar du ska bläddra bland blir det snabbt oöverskådligt.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på unika funktioner för Samsungs mobiler.