Dubbla appar

Det här skiljer Samsungs och Googles SMS-appar

Samsungs Meddelanden och Googles Messages. Bägge apparna sköter sms-meddelanden och många mobiler har bägge installerade. Vi förklarar skillnaden.

Googles och Samsungs sms-appar heter ungefär samma sak (på engelska heter bägge Messages), har liknande ikon och är över huvud taget svåra att hålla isär samtidigt som bara en kan användas i taget. Startar du fel app får du frågan om du vill byta till denna som din sms-app istället. Förvirrande. Samsung själva väljer nu Googles app som den förinställda, samtidigt som Samsungs app finns kvar och inte går att avinstallera.

Samsungs användargränssnitt strävar efter att ha allt du måste trycka på i nedre halvan av skärmen för att göra enhandsanvändning lättare, och det syns i Meddelanden. Men även Google har anpassat sin Messages till detta i Samsungs mobiler.

Samsungs meddelandeapp stödjer liksom Googles RCS vilket innebär att du kan använda emojis, skicka bilder och annat som den vanliga sms-tekniken är för begränsad för. Samsungs och Googles appar är helt kompatibla här.

Skillnader mot Messages: Google har en automatisk sorteringsfunktion som kan dela in dina sms i olika kategorier. Bägge apparna har möjlighet till snabbsvar, men Samsungs snabbsvar är ett antal förvalda alternativ medan Googles är AI-genererade utifrån konversationen. Googles app har också stöd för emoji-reaktioner på meddelanden vilket Samsung saknar. Google Messages kan också kopplas ihop med en PC så att du kan läsa och svara på SMS på datorn. Den viktigaste funktionen som Samsung har och Google saknar är en papperskorg. Raderar du ett meddelande ligger det kvar i den i 30 dagar och du kan fiska upp det om du raderat det av misstag.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på unika funktioner för Samsungs mobiler.