Vi förklarar

Därför fungerar sällan appar för att spela in telefonsamtal

Det finns många appar för att spela in telefonsamtal, men ofta blir resultatet dåligt eller uteblir helt. Vi förklarar varför det är så.

Publicerad Senast uppdaterad

När smartphonesystemen Ios och Android var nya hade tredjepartsappar rätt fri tillgång till telefonens olika funktioner. Det ledde till en del skadliga appar som spionerade på mobilens användare, och därför har säkerheten successivt höjts och appar måste nu fråga om behörighet för att få tillgång till olika funktioner.

Allra hårdast är restriktionerna för mobilens mikrofon och kamera eftersom det annars vore väldigt lätt att spionera på en mobilanvändare utan att denne vet om det. Därför ser du till exempel alltid en ikon på mobilen om telefonens mikrofon används.

Det har funnits en lång rad tredjepartsappar för att spela in telefonsamtal som successivt har kringskurits av de restriktioner för att förhindra att appar spionerar, och idag känner vi inte till någon app för samtalsinspelning som fungerar.

Det här är ett utdrag ur en artikel som tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.