Vi förklarar

Appskydd och Automatisk Blockerare: Samsungs egna säkerhetsfunktioner

Samsung har egna säkerhetsfunktioner utöver det som finns i systemet Android. Här förklarar vi Appskydd och Automatisk blockerare.

Appskydd är en funktion i inställningarna som du kan slå på för att mobilen regelbundet ska skanna efter skadlig kod i dina appar. Visserligen granskar Google de appar som läggs upp på Play Store med funktionen Play Protect, men det händer att skadliga appar slinker igenom, och appar kan ju även installeras via Galaxy Store eller som apk-filer.

Automatisk Blockerare kan du slå på för att utöka skyddet ytterligare. Då blir det omöjligt att ladda ner och installera appar via apk-filer, telefonen skyddas från att appar förs över via att man ansluter en usb-kabel, och även meddelandeappar övervakas så att inte filer eller bilder med exekverbar skadlig kod kommer igenom den vägen.

Skillnader mot Play Protect: Googles funktion innebär ett skalskydd mot appar som installeras via Play Store, men garderar inte mot de andra källor som Samsungs funktioner skyddar mot.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på unika funktioner för Samsungs mobiler.