Med positionering och videosamtal

ZTE lanserar ny smartklocka för barn

Den nya barnanpassade klockan ZTE K1 Pro erbjuder både positionering och videosamtal.

ZTE har lanserat den nya smartklockan K1 Pro, som är en smartklocka avsedd för barn. Det innebär inte enbart att den är liten och lätt, närmare bestämt 56x42x13.9 millimeter och en matchvikt på 39 gram. Den har även positionering så att föräldrar kan veta var barnet befinner sig, samt lägga ett virtuellt staket runt områden och få ett meddelande när barnet passerar staketet. 

Klockan använder även 4G-nätet för att barnet och föräldrar - och andra tillåtna kontakter - kan föra videosamtal med varandra. Om man använder funktionen att vitlista/godkänna kontakter, omfattar det inte bara videosamtal utan även vanliga samtal och meddelanden. Andra funktioner inkluderar bland annat möjligheten att sätta upp schema för att synka klockan med skolkalendern samt använda kameran för att fotografera. 

Klockan har en IPS-skärm på 1,83 tum med 240x284-upplösning, och HD-kameran ligger på 2.0 megapixlar. Batteriet har en kapacitet på 800 mAh, vilket enligt ZTE ska räcka i upp till 100 timmar. Klockan har även en IP67-klassificering mot vatten och smuts. Positioneringsteknikerna omfattar WiFi, GPS, basstationer, Beidou, QZSS, kamerapositionering och A-GPS. 

För att kunna använda funktioner som positionering, videosamtal med mera, krävs dessutom ett vanligt Nano-SIM-kort för mobil med mobildata.

ZTE K1 Pro finns i färgerna grå, blå och rosa, och har en prislapp på 1590 kronor.