Ganska kort blir lite längre

Youtube lanserar förändringar för Shorts

Nu blir Youtube Shorts mindre korta, och det blir enklare att göra remix-videor.

YouTube har presenterat några nyheter för sitt format “Shorts”, som lanserades 2020 för att för att ta upp konkurrensen med bland annat Tiktok. Den största nyheten är att från och med den 15 oktober kan Shorts-klipp vara upp till tre minuter långa, jämfört med den nuvarande maxlängden på 60 sekunder. YouTube uppger att detta har varit en efterfrågad funktion bland de som skapar Shorts. 

En annan nyhet är att det blir enklare att skapa så kallade Shorts-remixer, där användare kan använda material från tidigare uppladdningar på YouTube. Remix-funktionen kommer också att ha olika mallar för att underlätta skapandet av klipp. 

Dessutom kommer det att finnas listor som visar vilka Shorts som trendar i olika länder, samt en funktion som gör det möjligt att se kommentarer till Shorts direkt i flödet utan att behöva öppna kommentarssektionen. 

Slutligen lanseras en funktion som gör att användare kan välja att se färre Shorts-klipp i sitt flöde, vilket har varit en av de efterfrågad funktion. 

Om samtliga dessa funktioner kommer att introduceras den 15 oktober eller om det datum enbart avser de längre klippen framgår inte av den släppta informationen.