Efter problem med självdöda enheter?

Xperia Z-uppdatering har dykt upp

En firmware-uppdatering av Sonys nya flaggskepp uppges ha nått Xperia Z-användare i Europa. Nu spekuleras det i att uppdateringen släppts för att åtgärda problemet som fått vissa Xperia Z-enheter att självdö.

Publicerad Senast uppdaterad

Sonys nya toppmodell Xperia Z har fått varmt mottagande av såväl teknikpressen som Androidfans världen över. "Det är mycket sällan en telefon är så bra ur så många olika aspekter", skrev Mobils Erik Mörner i sin recension av telefonen.

Det verkar dock ut som att ett antal Xperia Z-användare har haft stora problem med sin nya telefoner. Detta problem har bestått i att telefonen först stängt av sig själv, och sedan inte går att starta igen, skriver XperiaBlog.

Enligt XperiaBlog har Sony varit medvetna om problemet, och uppges arbeta med en lösning till en kommande firmwareuppdatering. 

Begränsat antal användare

Nu kommer rapporter om att vissa europeiska användare har kunnat ta del av en ny firmware-uppdatering via Sonys PC companion-app. I nuläget verkar uppdateringen ha gått ut till ett begränsat antal användare, och det ska inte heller att ladda ner den OTA, skriver Android Central.

Vad firmwareuppdateringen består i är fortfarande oklart, men det spekuleras i att den ska åtgärda ovan nämnda problem som vissa Xperia Z-enheter har drabbats av.

Källa