Nu har det kommit

Xiaomi Smart Band 9 nu i Sverige

Bättre koll på hälsan med Xiaomis nya smarta armband.

Informationen om att Xiaomi skulle lansera sitt nya smarta armband Smart Band 9 internationellt visade sig stämma, och det finns redan nu i Sverige med en prislapp på 549 kronor. 

Armbandet har ett batteri på 233 mAh vilket enligt Xiaomi ska räcka upp till 21 dagar på en laddning. Den 1,62 tum stora amoled-skärmen ligger på 1200 nits, vilket är 50 procent högre än föregångaren, vilket gör den lättare att läsa av i exempelvis solljus. 

Jämfört med tidigare erbjuder Xiaomi Smart Band 9 även förbättrade funktioner för hälsospårning och fysisk aktivitet. Enligt Xiaomi har armbandet 16 procent noggrannare hjärtfrekvensövervakning, övervakning av syrehalt i blodet dygnet-runt, samt 7-dagars vilohjärtfrekvensövervakning. Sömnspårning ger användaren en analys efter 7 nätters användning, och kan också erbjuda rekommendationer baserade på statistiken för att förbättra sömnkvaliteten. 

 Smart Band 9 har även stöd för 150 sportlägen med specialfunktioner för löpning och cykling, och armbandet visar mätvärden som VO₂ max och återhämtningstid för att optimera träningseffektiviteten. 

 Xiaomi Smart Band 9 finns i färgerna Glacier Silver, Midnight Black, Arctic Blue, Mystic Rose, och snart även i Titan Gray. Priset ligger som sagt på 549 kronor.