Tunn, tunnare, Mix Fold 4

Xiaomi presenterar ultratunna Mix Fold 4

En av de framträdande egenskaperna med vikbara mobiler har varit deras tjocklek, men Xiaomis nya ligger långt under 10 millimeter.

Publicerad Senast uppdaterad

Xiaomi har avtäckt en ny vikbar mobil som utmärker sig på en rad fysiska sätt. Den är till exempel förstärkt med en form av kolfiber som ska göra den betydligt mer hållbar än sin föregångare, men även göra den både tunn och lätt. Matchvikten ligger på 226 gram, men den mest synliga skillnaden är tjockleken – i utfällt läge är den 4,59 millimeter tjock, och 9,47 millimeter när den är hopfälld. Den har dessutom en IPX8-klassificering, det vill säga vattentät men inte dammtät. 

Den yttre skärmen mäter 6,56 tum med en variabel skärmuppdatering från 1 till 120 Hz, 418 ppi och en ljusstyrka på 3000 nits. Den vikbara skärmen mäter 7,98 tum men har i övrigt samma specifikationer. 

Batteriet har en kapacitet på hela 5100 mAh med stöd för 67W laddning med sladd och 50W trådlös laddning.

Under motorhuven sitter det en Snapdragon 8 Gen 3, och beroende på konfiguration upp till 16 gigabyte arbetsminne och 1 terabyte lagring. 

Huvudkameran har en sensor på 50MP f/1.7 bländare och optisk bildstabilisering. Här finns också en 50MP 2x porträttsensor (47mm) och ett 10MP periskop med 5x optisk zoom. Den fjärde kameran på baksidan är en 12MP ultravidvinkelkamera. Dessutom finns två frontkameror - en för varje skärm - på 20MP vardera. 

Xiaomi Mix Fold 4 levereras med Android 14-baserade Hyper OS. 

Om eller när den kan lanseras utanför Kina är för tillfället inte känt.